CIVITAS - POINTER project

 

De rol van Uniresearch

Schrijven van het volledige voorstel in samenwerking met de projectcoördinator; contract onderhandelingen; administratief project management, opzetten en hosten van de website van het project en het bijhouden van het project technische en financiële voortgang.

 

Website: www.civitas-initiative.org

 

 

Project focus

Op welke manier kunnen  steden met een ambitieus, geintegreerd pakket van technologische en beleidsgerichte maatregelen  een duurzaam, schoon en energiezuinig stadsvervoer systeem realiseren?
Dat is precies het op te lossen probleem van het CIVITAS (CITy-VITAlity-Sustainability) programma.  CIVITAS-Pointer is binnen dit programma een ondersteunend project dat de praktijkresultaten en de evalutatie daarvan monitort en verspreidt. Hiermee wordt tevens een evalutatie methodiek ontwikkeld die op grotere schaal in (EU) projecten gebruikt gaat worden.  Alle informatie wordt verwerkt tot een correcte beleidsaanbeveling(en) op EU niveau. De resultaten en opgedane ervaringen tijdens de evaluatie zullen worden verspreid voor gebruik in andere grootschalige EU projecten.
 

Facts & Figures

  • CIVITAS I begon in 2002 (tijdens het 5th Framework Research Programme) en is eind 2006 afgesloten.
  • CIVITAS II  begon in 2005 (tijdens het 6th Framework Research Programme) en is halverwege 2009 afgesloten
  • Tijdens CIVITAS I waren er 19 deelnemende steden geclusterd in 4 demonstratie projecten,  en tijdens CIVITAS II deden er 17 steden geclusterd in 4 demonstratie projecten mee.
  • Al deze 36 europese steden zijn gesubisidieerd door de EU met 100 M€ en het totale budget van het intitiatief CIVITAS bedraagt meer dan 300 M €
  • Op dit moment zit het programma in de 3e fase:  CIVITAS Plus (van 15 september 2008 t/m 14 maart 2013). 25 steden werken op dit moment samen geclusterd in 5 projecten.